Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fegyverek

A Call of Duty: Modern Warfare játék most már nem az eddig jól megszokott második világháborúban játszódik, hanem napjainkban. Éppen ezért új fegyverekkel kell megismerkednünk, melyek más játékokból bizonyára sokaknak nem újdonság. Ennek ellenére készítettünk egy listát, mely a fegyverek rövid bemutatását tartalmazza, képekkel illusztrálva:Automata fegyverek
Az AK-47 rövidítés az Awtomat Kalaschnikowa, obrasza 47 nevet rejti. A világon a legtöbbet gyártott fegyver, csaknem 100 millió példány létezik, és 55 államban használják. Érdekességképpen megjegyezném, hogy Mozambik állam zászlóján a fegyver szerepel is. Teljesen automata, nagy erõvel rendelkezik. Közepes távon hatásos.

1959 óta több mint 1 millió G3-at vezetett be a német honvédség, a Bundeswehr. A fegyvert különbözõ verziókban is gyártották, és legalább 47 államba importálták. A legtöbb országban nemcsak katonai, hanem rendõrségi fegyverként is használták. 
Egy lövéses, nagy tárú fegyver. Közepestõl hosszú távon hatásos.

A Heckler und Kock cég G36-ja a 90-es évek elején született meg, hogy a Bundeswehr-t ellássák egy új modern gépkarabéllyal az elavult G3 helyébe. A fegyver a jól bevált és elterjedt NATO (5.56x45) lõszert tüzeli, és bizonyította, hogy egyaránt hasznos a katonaság, és a rendõrség számára. A G36 kompakt C változata pihekönnyû a maga 2.8 kg-jával.
Teljesen automata, nagy tûzgyorsasággal. Közepes távról hatásos. <-Ninj4->)
Az eredetileg Model 4 Carbine-nek elkeresztelt fegyver (5,56 x 45 mm) az amerikai hadsereg számára készült. Felépítése az M16-os fegyverre hasonlít. Teljesen automa, könnyû célzás jellemzi. 
Közepes távon hatásos.

Az egyik legelterjedtebb fegyver a világon, az angol hadsereg M16A4-e. Az elméletilg magától tisztuló fegyver a puskapor és egyéb szennyezõdések miatt gyakran okozott halált tulajdonosának. Sok jelentés érkezett olyan katonákról, akik a fegyver szétszedése közben lelték halálukat. 
Fél-automata, közepestõl hosszú távon hatásos.

A német Whermacht MG42 illetve FG42 felépítésére emlékeztet. Az USA megpróbálta a fegyvert lemásolni, és karabinerre átépíteni. 
Teljesen automata, nagy erõvel rendelkezik. Közepestõl hosszú távon hatásos.

A Squad Automatic Weapon egy könnyû gépfegyver, mely 1982. Február 1-je óta az Amerika Egyesült Államok hadseregében standard-fegyverként alkalmaznak. Az FN (belga Fabrique Nationale cég) Minimi Amerikában gyártott, módosított változata.
Teljesen automata, gyors tüzelésû. Közepestõl hosszú távon hatásos.

A Rutschnoi Pulemjot Degtjarjowa a vörös hadsereg alapfegyvere volt az 50-es és 60-as évek között, a varsói paktum idejében. Könnyû, és megbízható. 
Teljesen automata, könnyen kezelhetõ. Közepestõl hosszú távon hatásos.

Az AK-47-es tervei alapjára épülõ fegyver kitalálója Jewgeni Fjodorowitsch Dragunow volt. 1963-ban vezették be a szovjet hadseregben, a varsói paktum idejében. 
Fél-automata távcsöves puska. Hosszú távon hatásos.

1969-ben Rock Island Arsenal 1.435 M14-es fegyvert látott el speciális Douglas, Shilen and Hart által gyártott precízebb csõvel, távcsõvel és speciális lõszerrel az amerikai hadsereg és tengerészgyalogság részére, hogy alkalmas legyen mesterlövész feladatokra Vietnámban. Az ún.Designated Marksman Rifle nevezték hivatalosan XM21, majd M21-nek. (Forrás)
Fél-automata távcsöves puska. Hosszú távon hatásos.

Felépítése a Remington 700-on alapszik. A tengerészgyalogság Scout/Sniper mesterlövész puskája.
Tolózáras távcsöves puska. Hosszú távon hatásos.

A Winchester 1200 Defendert minden egyes lövés után fel kell húzni. Az üres patronok egyúttal a jobboldalon távoznak a fegyverbõl. Különbözõ Shotgun töltényekkel is meg lehet töltenia tárat.
Felhúzos shotgun. Rövid távon hatásos.

Az M1014 (Super 90) sörétes puskát az olasz Benelli cég fejlesztette ki. A fegyver az eddigi legmegbízhatóbb fél-automata sörétes, könnyen kibírja az idõjárási viszontagságokat. A fegyvert az USA-ba a HK USA.inc importálja a tengerészgyalogság számára. Több mint 20.000 példányra kötöttek szerzõdést.
Fél-automata shotgun. Rövid távon hatásos. <-Ninj4->)

A világ kétségkívül legismertebb géppisztolya a jól ismert UZI. A második világháború után, 1948-ban tervezte az izraeli Uzier Galil õrnagy. Róla kapta a nevét is a fegyver. Három változata van, melyek fõként méretükben térnek el egymástól. Ezek az UZI Standard, UZI Mini (a magyar rendõrség különleges alakulatánál ezt használják) és az UZI Micro, amely a világ egyik leggyorsabb sorozatlövõ fegyvere: tûzgyorsasága közel 1250 lövés/perc(!). Mindhárom változat a NATO standard 9 mm-es Parabellum lõszerrel mûködik, de az amerikai piacra a Mini változatot elkészítették .45-ös ûrméretben is, mivel ott ez a kaliber a legnépszerûbb. Az UZI-nak létezik egy félautomata (csak egyeslövésre képes) változata is, ez az UZI Pistol. Az UZI-k jellemzõje a markolatba helyezhetõ egyenes tár, és a markáns megjelenésû szögletes tok. Az elsõ UZI-k még rögzített tusával rendelkeztek, ma azonban már kihajtható fém válltámasszal készülnek. (Forrás )
Teljesen automata, gyors tüzelésû fegyver. Rövid-közepes távon hatásos.

Amikor a HK fegyvergyár mérnökei a hatvanas évek elején megalkották az MP5 géppisztolyt, még nem is sejtették, hogy világhódító útra fog indulni. A fegyvert eredetileg az NSZK határõrsége és rendõrsége számára készítették, ahol is 1966-ban rendszerbe állt. Hamar felismerték mások is a fegyver kiválóságát, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Németország mellett számos más ország hadserege, de fõleg rendõrsége rendszeresítette. (Forrás)
Teljesen automata, könnyen használható. Rövid-közepes távon hatásos.

1963 óta kezdték el gyártani ezt a kisméretû gépfegyvert Csehországban, melyet késõbb aztán Afrikába és Lengyelországba is exportáltak. Baloldalt a markolat felett lehet ki/bebiztosítania fegyvert, valamint válthatunk egy illetve folyamatos tüzelésre.
Teljesen automata, gyors tüzelésû fegyver. Rövid távon hatásos.
Az AK(S)-74U vagy Avtomat Kalashnikov 74 Ukorochennyj mint oly sok más szovjet fegyver az AK-47 mintájára készült mikro gépkarabély-t földi jármû konvojok, tankok, helikopterek személyzetének védelmére fejlesztették ki. Ahogy a AK-47 ez a fegyver is megbízható és zseniálisan egyszerû, ráadásul nagyon könnyû és kompakt 2,71 kg-jával, bár hatásos lõtávja csak 200 méter, a játékban ezért is a géppisztolyok közé sorolták.
Teljesen automata, nagy erejû. Rövid-közepes távról hatásos. <-Ninj4->)

A gyilkos fegyver napjaink egyik legdivatosabb, legismertebb maroklõfegyvere, hiszen M92F (FS) változatát az USA fegyveres erõi is rendszeresítették M9 pisztoly néven, ráadásul ezzel szokott Bruce Willis kétszázat lõni egy tárból a Die Hard filmekben. Az viszont nem igaz, hogy tárbiztosítása volna, tehát kivett tárral is képes lövések leadására. (Forrás)
Fél-automata, nagy tárú. Rövid távon hatásos.

Fél-automata, közepes tárú és erejû. Rövid távon hatásos.

Heckler & Koch által poliamidból készített USP (Universal Selbstlade Pistole, univerzális öntöltõ pisztoly) magas üvegszáltartalma véd a kémiai károsodás, és rozsdásodás ellen, valamint ellenállóvá teszi a hõmérsékletingadozással szemben. A pisztolycsõ acélból készült. A fegyver tesztelése során kiderült, igen megbízható és masszív -42°C-tól akár +67°C-ig is. 
Fél-automata, közepes tárú és erejû. Rövid távon hatásos.

Az elsõ mûködõ prototípusát a fegyvernek 1981-ben az IMI (Israel Military Industries) fejlesztette ki Sivatagi Sas néven. A fegyver a pisztolyokhoz hihetetlenül nagy .50 Magnum lõszert tüzeli, így méltón nyerte el a "Faltörõ" becenevet. A fegyvert csak két kézzel lehet üzemeltetni, mert ha egy kézzel lövünk vele nagy az esélye, hogy nem ússzuk meg enyhe fájdalomma.
Fél-automata pisztoly. Kis tár-kapacitás, nagy erejû. Rövid távról hatásos. <-Ninj4->)

Elvakítja az ellenfelet, mikor felrobban.


Füst képzõdik, mikor felrobban.


Az ellenfél elveszti a tájékozódását.


Közelítõ távcsõ.


Gránátvetõ az assault fegyverekhez. EZ LECSERÉLI A PERK 1-ET.

Könnyebbé teszi a célzást.

Lecseréli a vasból készült célzót a pontosabb célzásért.

A GPS-en nem lehet látni, mikor lõnek vele.


És végül DeeJay nevû olvasónk küldött nekünk egy képet a fegyverek statisztikai adatairól, mint sebzés, hatótávolság, stb.